Yhteystiedot

Lapin Ilmastointimestarit
Janne Rautio

p. 0400 203 518
jannerautio1@gmail.com

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Sisäilmassa esiintyy samoja epäpuhtauksia kuin ulkoilmassakin. Hyvä sisäilma vähentää sairauksia, lisää viihtyvyyttä ja parantaa työtehoa. Ilmanvaihdolla on suuri vaikutus sisäilman laatuun. Ilmanvaihdon tehtävänä on tuoda tiloihin puhdasta ilmaa sekä poistaa sieltä epäpuhtauksia.

Hyvä sisäilma ei synny itsestään, vaan se vaatii ylläpitoa ja huoltamista. Kanavat likaantuvat ajan myötä, jolloin huoneilmaan alkaa kertyä epäpuhtauksia ja ne on puhdistettava. Suodattimen kunto paljastaa oikean ajankohdan puhdistukselle. Suodattimeen kerääntyvä roska sekä tuloilmaventtiilin ympärille muodostuva tumma likarengas kertoo kanavien likaisuudesta. Mikäli et muista, milloin ilmastointikanavanne on viimeksi puhdistettu, on puhdistus todennäköisesti tarpeen. Tällöin on oikea aika ottaa yhteyttä meihin.

 

Ilmastointikanavien puhdistus aloitetaan alipaineistuksella, minkä jälkeen kanavat puhdistetaan harjaamalla. Mikäli kanavien kunto vaatii myös desifioinnin, suoritetaan tämä puhdistuksen jälkeen. Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihdon ja puhdistuksen yhteydessä tarkastetaan koko järjestelmän kunto. Lopuksi ilmastointi säädetään tiloihin sopivaksi.

Hyvä sisäilma on terveen elämän lähtökohta!